Missä ne avoimet työpaikat ovat?

Vaikka hyvinvointi on yhteinen etu, se ei ole itsestään selvyys. Sen eteen on tehtävä töitä, jotta kaikki pysyvät mukana. Hyvinvointi rakentuu työstä ja toimeentulosta, terveydestä ja kulttuurista.

Vasassa pidämme huolen siitä, että terveys- ja lääkäripalvelut paranevat hyvinvointikuntayhtymän myötä, ja että neuvolat ja hammashoito pysyvät edelleen alueilla. Huolehdimme myös siitä, että kaikki omaishoitajat saavat kaipaamaansa siivousapua ja lastenvaunujen kanssa saa edelleenkin matkustaa ilmaiseksi busseissa. Vanhuksille pitää olla myös tarpeeksi henkilökohtaisia avustajia.

Hyvinvointi ei kuitenkaan ole pelkkiä palveluita. Se on myös työtä. Akku- ja kennotehdashankkeet tuovat vaurautta koko kaupungille. Mutta missä ne uudet ja nyt jo olevat avoimet työpaikat ovat? Miten työtön pääsee kiinni työhön? Työvoimatoimiston ovi tuntuu pysyvän kiinni. Missä työnvälittäjät ovat? Näyttää siltä,että työn ja työttömien kohtaaminen on kunnan asia. Tämä vaatii paneutumista ja kokouksissa istumista. Mutta asia on vain hoidettava kuntoon. Se on kaikkien etu.

Mutta ihminen ei elä pelkästä leivästä, kulttuuriakin tarvitaan. Koko viihdeala ja esiintyvät artistit ovat olleet vuoden ilman työtä, nyt on meidän hetki auttaa heitä. Pidetään huoli, että yhtään lippua ei jää myymättä niihin tapahtumiin, mitä koronaehdoin voidaan järjestää.

Nautitaan kesästä ja kohta kukoistavasta Vaasan torista. Vietetään aikaa rompetorilla ja kukapa tietää, ehkäpä elävän musiikin soidessa taustalla.Yhdessä meillä on voimaa. Pidetään huoli kunnasta, kunta pitää huolen meistä.

Maria Tolppanen, sdp

Kaupunginhallituksen pj., Vaasa